07. Wat heb je nodig?

Een professioneel trading platform

Wie handelt met futures, handelt op beurzen met professionele spelers. Wie goede resultaten wil behalen moet werken met de beste platformen. Eenvoudige webplatformen of apps zijn geen uitgelezen tools om de strijd aan te gaan met de professionele beleggers.

Een trading platform moet minstens de volgende mogelijkheden bieden:

  • Snelheid: Posities heel snel openen en sluiten, rechtstreeks op de grafiek of in het order boek
  • Bescherming: Na het openen van de positie onmiddellijk activatie van stop- en limiet orders 
  • Tools: Technische indicatoren, die de trader ondersteunen in zijn beslissingen
  • Analyse: Backtesting zodat de trader zijn strategie op voorhand kan uittesten

Test zeker het platform NanoTrader uit van de broker WH Selfinvest. Heel wat grote namen uit de wereld van de professionele traders werken reeds meerdere jaren met dit bekroonde platform.

Nanotrader

Koersendata en niet om het even welke data

Low-cost brokers besparen op koersendata. Zo werken heel wat futures broker met snap-shot data. Dit betekent dat de broker maar iedere seconde of halve seconde een koers doorstuurt naar zijn klant. Dit is een substantieel nadeel. 

Met een snap-shot koers elke halve seconde is een trader blind. 75% van alle koersbewegingen in de markt zijn voor hem niet zichtbaar.

Door deze ontbrekende gegevens zijn grafieken en technische analyse indicatoren slechts een benadering. Belangrijke types grafieken, zoals tick charts, range bars en renko bars zijn ofwel niet beschikbaar, ofwel onbetrouwbaar. In het orderboek ontbreekt cruciale informatie. Limiet en stop orders kunnen niet correct uitgevoerd worden. Bovendien worden orders trager, aan minder voordelige prijzen uitgevoerd.

Een trader moet beschikken over alle koersendata. Dit is een essentieel element in de keuze van het trading platform en koersdata.

De futures broker WH Selfinvest biedt de CQG koersendata aan. CQG levert tick data aan. Dit wil zeggen dat de trader iedere koers ontvangt net zoals de professionele traders.

Een goede broker

Het is belangrijk dat de belegger of trader kiest voor een gereguleerde broker. Kijk na bij uw lokale regulator of de broker van uw keuze over de nodige licenties beschikt. Belangrijk is na te gaan hoe lang de broker reeds bestaat. 

De futures broker WH Selfinvest is opgericht in 1998 en is actief in de meeste Europese landen.

Brokerwahl

Discipline en een goede voorbereiding

Het is belangrijk dat een trader een trading plan ontwikkelt en er niet op los handelt. Discipline is belangrijk. “Trade the plan and plan the trade”. 

Vooraleer een beginnende trader start met handelen is het aangewezen goed te oefenen op een demo rekening. 

WH Selfinvest biedt aan iedere klant de mogelijkheid om onbeperkt te oefenen op een demo rekening in het trading platform NanoTrader.


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars