Tips van kenners

Handel alleen de Prime Time New York

Olie-futures worden bijna rond de klok verhandeld. Dit betekent niet dat de trader al die uren in de markt moet. Het is veel effectiever zich op de zogenaamde Prime Time te concentreren. Dit is 8:50-10:30 EST (New York tijd) of 14.50 uur tot 16.30 uur Europese tijd. Dit blijkt uit gedetailleerde evaluaties van trader-statistieken. In deze 1 ½ uur worden de beste resultaten behaald. Het is dan ook logisch dat de trader zich op deze korte tijd richt.

Vermijdt de eerste minuut van de opening

Een belangrijk punt is echter dat de trader, zoals reeds besproken in deel 2 van deze reeks, de eerste minuut van de opening van de handel, dus 09:00-09:01 a.m. EST, vermijdt. In deze minuut gaat de "pit" open, de open outcry dus. Deze brengt meestal bewegingen met zich mee die moeilijk te voorspellen zijn. U wacht beter een minuut vooraleer u een order plaatst.

Vermijdt de Crude Oil inventories

Als Olie-trader, moet u precies weten wanneer het wekelijkse oliemarkt-rapport wordt gepubliceerd. In de regel komt dit op woensdag om 16.30 uur Europese tijd. Hier tonen statistische evaluaties aan dat het beter is om de prime time voor het rapport te vermijden. De markt is meestal niet goed of moeilijk te traden voorafgaand aan de publicatie. Dus wacht u beter tot een paar minuten na de release. Het uur daarna is echter zeer geschikt voor de handel.

Werk met vaste koersdoelen

Als u regelmatig met succes olie-futures wilt verhandelen, is het raadzaam om te werken met een vast koersdoel. De meeste "swings" in de olie zijn 15 tot 20 tics groot. Kies daarom deze grootte als koersdoel voor uw transacties. Uiteraard zijn er grotere bewegingen maar ze zijn niet gemakkelijk te anticiperen. Deze 20 tics zullen uw dagelijks brood worden in de oliemarkt. Vergeet niet: 20 tics in de CL zijn $ 200 per contract!

Handel alleen het grote contract CL

Er bestaat voor ondergekapitaliseerde handelaren een mini-contract, QM genoemd. Terwijl in de CL de kleinste handelseenheid 0.01 is, is het in de QM 0.025. Dit betekent dat u bij iedere transactie een beetje winst afgeeft, vooral ook omdat de liquiditeit te wensen overlaat. Momenteel ligt het dagelijkse verhandelde volume in de CL ongeveer rond de 600.000 contracten. In de QM worden er slechts 9000 contracten verhandeld.

Koersdoel en stop

Gebruik een limiet-order voor uw koersdoel. In de CL zult u meestal een uitvoering verkrijgen. Met een koersdoel van 15 of 20 tics zal deze vaak bij de eerste beweging worden bereikt. Indien dit niet het geval is, en de markt draait, zet u de stop loss beter op break-even of zelfs enkele tics erboven. Niets is vervelender dan een winnende trade in het verlies te zien gaan. Voor de beschermende stops gebruikt u beter geen limiet-orders. U wilt uit de markt van zodra het tegen u gaat, zelfs als u af en toe een 1 of 2 tics slippage moet accepteren.


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars