Een broker kiezen

Hou rekening met de volgende  punten bij het kiezen van een broker :

Commissies - lage commissies zijn belangrijk. Echter, zoals met andere dingen in het leven, de laagste prijs betalen betekent nog niet het beste product of service ontvangen.  Hetzelfde geldt voor broker-diensten.  Als u kiest voor een broker enkel op basis van de lage commissies, schiet u uzelf in de voet.  U kiest beter voor een broker die u service verleent en liefst in uw eigen taal. Het is zoals een verzekering nemen. Op een dag zal u uw broker nodig hebben om u te helpen met een technisch probleem of een open positie of order waaraan u twijfelt.

Order-uitvoering  - sommige brokers, bijvoorbeeld Interactive Brokers, voorzien de klanten van 1/2 seconde snapshot koersen. Andere brokers geven realtime tick-by-tick koersen.  Het verstrekken van 1/2 seconde snapshot koersen vereist voor de brokers minder technologische infrastructuur.  Het is één van de middelen  om hun structurele kosten te verlagen.  Deze brokers hebben lagere commissies, maar u krijgt waarvoor u betaalt. Inderdaad 1/2 seconde snapshot koersen tonen slechts 25% van wat er gebeurt in de markt. Dit resulteert in vertraging van orderuitvoering, onbetrouwbare technische analyse, onbetrouwbare grafieken en heel belangrijk, inferieure orderuitvoering. Orderuitvoering en koersenkwaliteit is cruciaal in futuretrading.

Onnodig een punt missen op de future CAC40 kost u € 10. Als u van plan bent om meer dan 10 contracten per maand te verhandelen, moet u ernstig in overweging nemen om met brokers in zee te gaan, die met 1/2 seconde snapshot koersen werken. U kunt het ook van deze kant bekijken: geen enkel institutioneel beleggingsinstituut gebruikt deze technologie. Ze gebruiken Patsystems of CQG. Particuliere beleggers hebben eveneens toegang tot deze hoogstaande technologie. Meer nog, als particulier genieten ze bovendien van nog lagere tarieven. Er is dus geen reden meer om niet met een broker in zee te gaan die u CQG en Patsystems aanbiedt.

Focus - Kies een broker die zich focust op één categorie van klanten nl. U, de ‘actieve’ belegger.  Het sleutelwoord is ‘actief’, niet alleen ‘particuliere’ belegger. Er zijn verschillende grote brokers, die particulieren bedienen. Zij zijn echter niet vergelijkbaar met brokers die alleen ‘actieve’ particulieren bedienen.

Futures traden is een specialiteit.  Kies een broker bij wie het makelaarsloon op futures een groot deel uitmaakt van zijn handelsactiviteit. Dergelijke brokers maken gebruik van hoogtechnologische infrastructuur en hebben bovendien personeel in dienst met kennis van zaken.

Vermijdt ook brokers waar de particuliere activiteiten slechts een klein onderdeel vormen van hun institutionele activiteiten. Bij deze firma´s blijven particuliere beleggers het stiefkindje, wat hun management en technologie betreft.

Wettelijke basis - om verschillende redenen moet u brokers mijden uit de Verenigde Staten, Zwitserland en locaties zoals Cyprus of Belize. Het verkrijgen van een broker licentie in de Europese Unie is veel moeilijker. De regelgevende controles waaraan Europese brokers zijn onderworpen, zijn veel strenger. Uw geld is veiliger en de nationale ombudsman zal uw belang verdedigen.

Technologie - kan worden opgesplitst in het tradingplatform op uw scherm en alles wat achter deze interface zit, zoals het koersen- en ordersysteem. Voor zover het de tradingplatformen betreft; het zijn er veel en zeer verschillend. Van gratis tot zeer kostbaar. Het is belangrijk om een platform te vinden  dat bij u uw stijl van traden past.

Als u een future-handelaar wil worden, kijk dan ook naar de ordertypen en hoe u eenvoudig actieve orders kunt wijzigen. Kijk ook naar de mogelijkheid van (semi) automatische orders. U zult zeker dit tradingplatform een blik moeten geven. Wat betreft de orderuitvoering geven de meeste actieve beleggers de voorkeur aan brokers, wiens koersen en orderuitvoeringsystemen gebaseerd zijn op TT (Trading Technologiën) of Patsystems. Orderuitvoering is snel en koersen zijn tick-by-tick (zie het onderwerp van orderuitvoering hier boven).


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars