T-Line Scalping

Precieze beslissingen

Scalping-technieken vereisen een hoge aandacht en focus van de handelaar. Bij geen enkele van de beurs-disciplines moet hij dergelijke snelle en accurate beslissingen nemen. De methode die hij gebruikt moet derhalve met maximale precisie en efficiëntie worden toegepast. Eenvoud in het maken, het plaatsen en beheren van orders is een absolute noodzaak. De handelaar moet in staat zijn om met deze instrumenten binnen de seconde op de veranderende marktsituatie te reageren. 

T-Line Scalping

De broker WHSelfinvest presenteert in zijn bibliotheek met trading-strategieën een nieuwe scalping-techniek die T-Line Scalping wordt genoemd. Deze strategie probeert aan al deze criteria te voldoen. Ze gebruikt slechts één grafiek waarvan de tijdseenheid is ingesteld op 5 tics. Afhankelijk van de situatie op de markt kan de trader voor 8, 13 of 21 tics kiezen. Als grafiek-type wordt de heikin-ashi-weergave gebruikt. Om de trend te identificeren werd er een trendfilter geïnstalleerd die een exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 8 periodes en een klassiek voortschrijdend gemiddelde over 20 periodes combineert. Stijgt de trend wordt de achtergrond van de grafiek groen gekleurd. Is de trend negatief, dan is de achtergrond rood.

CAC40 futures, 13-ticks-grafiek Heikin Ashi

T-Line_1

De strategie werkt altijd met meerdere contracten en koersdoelen (zie grafiek  hierboven in het groen). De positie wordt geopend van zodra de eerste heikin ashi-kaars boven het exponentieel voortschrijdend gemiddelde sluit. Is de trend stijgend (groene achtergrond) koopt de handelaar 2 futures. Daalt de trend daarentegen gaat de trader met 2 futures short van zodra de eerste kaars onder het exponentieel voortschrijdend gemiddelde sluit. Ervaren handelaren kunnen natuurlijk met 4 of meer contracten traden.

conclusie:

We hebben de strategie in de Nanotrader van de broker WHSelfinvest in detail getest. De vereiste van eenvoud kwam de strategie volledig na. In principe volstaat een blik op de grafiek-achtergrond om een ​​trading-beslissing te kunnen nemen. Ook de semi-automatische uitvoering paste goed. Het stelt de handelaar in staat om flexibel te reageren op de voortdurend veranderende marktomgeving. Vooral het gebruik van meerdere koersdoelen verhoogt het winstpotentieel van de strategie.

Niet alle koersdoelen worden echter bereikt. Indien dit het geval is handelt de trader in feite suboptimaal omdat hij met een eenvoudige sluiting van de gehele positie maximaal had kunnen profiteren van de trade. Ook hier telt de ervaring van de scalper natuurlijk. In volatiele markten lijkt ons het gebruik van meerdere koersdoelen volkomen logisch. In zijwaartse markten zouden we liever kiezen voor de volledige sluiting van de positie.

Niet helemaal overtuigd waren we van de signaalgeving van de strategie die in veel gevallen te laat op gebeurtenissen op de markt reageert. De handelaar moet natuurlijk wachten totdat aan alle voorwaarden voor een transactie is voldaan. Deze lopen echter vaak achter de snelle markt aan zodat de scalper wordt gedwongen de positie tegen een slechtere prijs te openen. Het is vandaar essentieel om aan te voelen - afhankelijk van de marktomstandigheden – of men met meer succes met een 13-tick-grafiek of zelfs een 21-tick-grafiek handelt.

De volledige beschrijving van de strategie vindt u hier:

Futures

 


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars