Futures of CFD?

Wat is het verschil tussen futures en CFD ‘s ?

De belangrijkste voordelen van futures zijn :

-          Futures handelen is goedkoper : De spreads van futures zijn kleiner als bij CFD´s. De prijs van de CFD is gebaseerd op die van de future en hebben  daarom een grotere spread en hogere transactiekosten.

-          Futures handelen is transparant : De broker laat u de actuele prijs zien en stuurt uw order rechtstreeks naar de beurs voor onmiddellijke uitvoering. De CFD prijs wordt door de broker vastgesteld. Uw order kan door de broker worden ´bewerkt´ op een positieve en negatieve manier.

Hieronder vindt u het orderboek voor de EUR/USD future. Deze belangrijke bron aan informatie is niet beschikbaar voor  CFD.

.carnet

Bron : tradingplatform NanoTrader Full 

-          Technische analyse is nauwkeurig :  Eenvoudig gezegd, bij futures ziet u wat u krijgt. Sommige CFD brokers hebben grafieken op hun platform die de marktprijzen weergeven, maar de prijzen waarop u handelt zijn de in-house prijzen. Daarom kunt u op een signaal van de technische analyse in de grafiek een order ingeven, maar u kunt niet precies op deze prijs handelen. Dit is niet aangenaam voor  beleggers die op basis van Technische Ananlyse handelen.  Gratis E-book : 10 populaire indicatoren.

De belangrijkste voordelen van CFD’ s zijn :

-          CFD´s zijn kleiner dan futures : De CFD op een index is een fractie van een future contract. Dit geeft beleggers de mogelijkheid kleinere trades te maken en/of met een kleinere account te werken. Als u het vermogen heeft om met futures te handelen (zonder te veel van de hefboom gebruik te maken), richt u zich dan op futures voor de genoemde argumenten. 

-          Sommige index CFD’ s noteren 24u/24 : Veel brokers blijven hun CFD indices quoteren gedurende de nacht, maar dan wel met een grotere spread. Dit heeft als voordeel dat een overnight positie kan worden beschermd door een stoporder. De belegger heeft dan geen risico dat de beurs de volgende ochtend met een gap (gat) opent. Dit voordeel geldt natuurlijk alleen als u overnight posities heeft.


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars