Klassieke fouten van traders

-          Tegen de stroom in handelen :  Veel handelaren hebben de reflex om short te handelen in markten die sterk omhoog gaan (of long te gaan in markten die onderuit gaan). Dit is gebaseerd op het sentiment: ´De markt gaat zo sterk omhoog, dat hij zeker weer naar beneden gaat´. Het timen van de markt is onmogelijk. Het is beter om de trend te volgen. Zelfs als de markt na een sterke opwaartse beweging naar beneden gaat, zal het niet zo diep zijn als de stijging. De potentiële winst tegenover het risico is niet interessant.

-          Lood in goud veranderen  :  Veel handelaren richten zich op die ene strategie die lood in goud kan veranderen. Al hun trades moeten winnende trades zijn. Deze strategie bestaat niet. Succesvolle strategieën hebben altijd een percentage verliesgevende trades. Dit is een belangrijk punt om te onthouden. Wanneer u deze mentale hindernis hebt genomen, kunt u meer tijd besteden aan het managen van uw open posities.

-          Ik wil alles en nu meteen : Handelen is net als een marathon. Winsten worden langzaam in de loop van de tijd opgebouwd. Trade per trade met een groot aantal verliesgevende trades. Zelfs de professionele traders op de beurs verdienen hun bonussen over de resultaten van tenminste een heel jaar.

De kleine belegger wil snel grote winst maken en het liefst vandaag. Hij maakt gebruik van de maximale hefboom en verliest daarmee zijn geld.  Laat u niet verleiden. Als u zoals de meeste mensen bent en een jaar is een lange tijd en u heeft geen geduld, stel u zelf dan kortetermijndoelen. Bijvoorbeeld: € x winst per week. Werken met kleine kortetermijndoelstellingen werkt voor de meesten beter.

-          We zullen wel zien hoe het loopt : Dit is de benadering van de luie belegger. Deze groep beleggers begint zonder de basisregels te bestuderen en zonder een strategie als leidraad. Een eenvoudige handelsstrategie, die de basisprincipes dekt, is cruciaal. Het is hetzelfde als de verkeersregels. Rijden in het verkeer is heel gevaarlijk. U riskeert uw leven. Toch bent u niet zenuwachtig, omdat u de regels kent. Groen betekent doorgaan, rood betekent stoppen. Een goed pakket trading regels is cruciaal voor succesvol handelen. En u zult veel minder stress ervaren bij het handelen.

 


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars