Bullish Breakout

Mini-breakouts traden

De Franse trader Eric Lefort heeft een interessant breakout trading-signaal ontwikkeld. Het idee voor dit signaal put hij uit de observatie dat de koersen soms meerdere pogingen ondernemen om een ​​bepaald prijsniveau te overwinnen. Deze kleine mislukte pogingen verschijnen vaak in de vorm van prijspieken die men met een lijn kan verbinden.

Lefort richt zich zowel op horizontale als op neerwaartse trendlijnen tussen twee prijspieken. Deze korte formatie kan worden opgevat als een voortzettingspatroon binnen een bestaande trend. Het functioneert dan ook het best als de trend sterk is. Er worden alleen koop-signalen gegenereerd.

FDAX, 15-minuten-grafiek

bullish_break

Gratis demo tradingplatform NanoTrader Full

In dit voorbeeld in de FDAX-Future kregen we 4 signalen (verticale grijze lijnen op de grafiek). De uitbraak vindt alleen plaats als de koersen een slotkoers boven de groene weerstandslijn neerzetten. Is dit niet het geval (zoals uiterst rechts op de grafiek) is er ook geen signaal.

De eerste twee signalen (pijlen links) bleken niet winstgevend te zijn of moesten met een klein verlies worden afgesloten. Bij de derde uitbraak was het dan wel raak. Hier kon de trader 200 punten in de FDAX realiseren (komt overeen met 5000,00 euro per contract).

Aangezien Lefort slechts het signaal ter beschikking stelt is de trader voor het trade-management zelf verantwoordelijk. Hij moet dus vooraf het aantal ticks vastleggen die hij in de FDAX wil riskeren. Aangezien het over een breakout-strategie gaat adviseren we dat de beschermende stop-order zo dicht als mogelijk bij de instapkoers wordt geplaatst. Ofwel slaagt de uitbraak (zoals bij de derde pijl) of de trader moet de positie met een klein verlies of hoogstens break-even sluiten. Een breakout moet zo snel als mogelijk gebeuren. Stelt de trader vast dat de markt zijwaarts gaat, of erger, in de andere richting neigt dan de oorspronkelijke uitbraak, is het meestal beter de positie te sluiten.

Mini-Future ruwe olie, 15 minuten chart

bullish_break_2

Gratis demo tradingplatform NanoTrader Full

Het tweede voorbeeld toont een 15-minuten grafiek van de Mini-Crude Oil futures. Het eerste signaal (eerste pijl links) bracht winst op. Hier waren bijna 80 ticks per contract mogelijk. Het tweede signaal (tweede pijl) leidde tot een klein verlies, want de uitbraak-kaars die het signaal genereerde omvatte de volledige beweging die er op volgde.

Signalen 3 en 4 (pijlen rechts op de grafiek) worden beter niet verhandeld, ook al zijn zij volgens Le Fort geldig. Zoals duidelijk te zien kwamen deze signalen om 02.30 uur en om 04.30 uur in de nacht (Europese tijd). Het is onwaarschijnlijk dat kwalitatief goede breakouts rond deze tijd in de olie-markt plaatsvinden.

Ondanks het feit dat de Le Fort-signalen universeel inzetbaar zijn illustreert dit voorbeeld dat de trader elke markt die hij wil verhandelen vooraf beter bestudeert. Breakout-trading lukt meestal goed in dynamische en sterke markten. En deze zijn het meest te vinden tijdens de actieve handelssessies. Le Fort adviseert de handel ten laatste om 18.45 uur te beeindigen.

De broker WH SelfInvest die zijn klanten deze signalen gratis aanbiedt stelt zowel een akoestisch signaal in het platform NanoTrader ter beschikking als ook een e-mail-alert wanneer het systeem een signaal vaststelt. Op die manier kan de trader meerdere markten tegelijk verhandelen.

Meer trading strategieën:

Futures


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars