Futures op obligaties

Bobl - future (FGBM) 

De Boble-future is een future contract op middellange termijnobligaties (4,5 tot 5,5 jaar) die zijn uitgegeven door de Bondsrepubliek Duitsland. BOBL staat voor 'bundesobligationen' wat zoveel betekent als 'staatsobligaties'.
Eén future contract heeft een waarde van 100.000 €. 
Dit contract wordt verhandeld op de futuresbeurs Eurex.
 
Real-time demo futures trading.
 
Bund - future  (FGBL)
 
De Bund-future is een future contract op de 10 grootste leningen van de Bondsrepubliek Duitsland. Bund staat voor 'staatsleningen' en deze hebben een loopperiode van 8,5 tot 10,5 jaar. Eén future contract op de Bund heeft een waarde van 100.000 €.
Dit contract wordt verhandeld op de futuresbeurs Eurex.
 
Real-time demo futures trading.
 
Een goed gevuld orderboek op de Bund-future.
 
Bund_carnet

Bron : tradingplatform NanoTrader Full

Schatz - future (FGBS)

De Schatz-future is future contract op basis van een kortlopende schuld uitgegeven door de Bondsrepubliek Duitsland, met een resterende looptijd van 1,75 tot 2,25 jaar. Eén future contract heeft een waarde van 100.000 €. Dit contract wordt verhandeld op de futuresbeurs Eurex.

Real-time demo futures trading.

TBOND  (CBO)

De staatsleningen van de Verenigde Staten kan men opsplitsen in T-Bills ( looptijd van 4 tot 52 weken), T-Notes (looptijd van 1 tot 10 jaar) en T-Bonds (looptijd van 10 tot 30 jaar). 'T' staat voor 'Treasury', 'cash'. In het jargon binnen de financiële markten gebruiken de traders ook het woord 'Long-Bond' voor de T-Bonds. De T-Bond future heeft een waarde van 100.000 $. Dit future contract wordt verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange CME.

Real-time demo futures trading.

TNOTE 10Y (TN1), TNOTE 5YR (TN5), TNOTE 2YR (TN2)

De T-Note futures zijn de future contracten op de T-Notes van de Amerikaanse federale overheid. Deze futures worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange CME.

Real-time demo futures trading.


Gratis orders futures trading.


 

Gratis webinars